Uusi hallitus aikoo purkaa Veikkauksen monopolin

Pelikoneita kaupassa
Pelikoneita ABC asemalla. Kuva: Suomilisenssi.com

Suomen hallitus aikoo purkaa Veikkauksen rahapelimonopolin ja avata rahapelijärjestelmän kilpailulle viimeistään 1.1.2026. Tämä tarkoittaa, että Veikkaus menettää yksinoikeutensa rahapelitoimintaan. Uudistuksen tavoitteena on vähentää pelaamisesta aiheutuvia terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia haittoja ja parantaa rahapelijärjestelmän kanavointiastetta.

Uuden lisenssijärjestelmän piiriin kuuluisivat pääasiassa online-kasinopelit ja online-vedonlyönti. Veikkaus säilyttää yksinoikeuden tietylle rahapelitoiminnalle, mutta muu kilpaileva toiminta avataan muille yhtiöille saman konsernin sisällä.

Hallitus aikoo tehostaa rahapelitoimialan valvontaa lisenssijärjestelmään siirryttäessä, varmistaa riittävät valvonnan resurssit, ja estää rahanpesu ja tulosmanipulaatio. Lisäksi tavoitteena on varmistaa riittävät resurssit rahapelihaittojen ehkäisemiseen julkisella ja järjestösektorilla.

Pelikoneiden aika ruokakaupoissa ohi?

Hallitus selvittää myös pelikoneiden siirtämistä valvottuihin tiloihin ja mahdollistaa kuluttajille pelaamisen eston yhdeltä alustalta, jotta pelaaminen luvallisiin palveluihin olisi helpompaa. Uudistuksessa pyritään ohjaamaan kulutusta luvalliseen tarjontaan markkinoinnin avulla, mutta samalla estetään haittoja aiheuttavaa pelaamista ja estetään alaikäisille suunnattu rahapelien markkinointi.

Hallituksen tavoitteena on toteuttaa kanavointi niin, ettei markkinoinnilla edistetä haitallista pelaamista, ja markkinoinnin tulee olla maltillista ja vastuullista. Henkilökohtainen markkinointi ilman henkilön nimenomaista suostumusta kielletään.

Mitä mieltä olet tästä uutisesta? Kommentoi alle!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *