Peliautomaattien kiristyneet säännöt purreet pelaajiin

Yle uutisoi, että suomalaisten rahapelaaminen on kokenut historiansa ensimmäisen laskun, kun käytetty rahamäärä on pudonnut merkittävästi, sadoilla miljoonilla euroilla. Erityisesti kauppojen ja huoltoasemien peliautomaattien suosio on romahtanut, osittain johtuen tiukentuneista säännöistä, kuten pakollisesta tunnistautumisesta, tappiorajoista ja estoista. Näitä muutoksia on myös seurannut käteisen rahan käytön väheneminen. Vaikka koronaviruspandemia on vaikuttanut pelaamiskäyttäytymiseen, vähenemistrendi oli nähtävissä jo ennen sitä.

Veikkauksen osuus rahapelaamisesta Suomessa on edelleen suuri, mutta ulkomaille suuntautuva pelaaminen kasvaa. Uuden hallituksen suunnitelmissa onkin vapauttaa osa rahapeleistä kilpailulle, mikä huolestuttaa asiantuntijoita. Heidän mukaansa juuri ne pelit, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta, vapautettaisiin, mikä voi lisätä ongelmallista pelaamista. Ehdotettujen muutosten yhteydessä keskustellaan myös yhteisten tappiorajojen asettamisesta, vaikka tämä voi olla teknisesti hankalaa.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja pitää kilpailulle avaamista periaatteessa hyvänä ratkaisuna, sillä se mahdollistaa muiden toimijoiden verottamisen ja siten haittojen ehkäisyn. Kuitenkin, mikäli lisenssiehdot tehdään liian tiukoiksi, ulkomaiset peliyhtiöt saattavat pysyä pois järjestelmästä ja pelaaminen ulkopuolella jatkuisi.

Mitä mieltä olet tästä uutisesta? Kommentoi alle!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *