Poliisihallitus tunnettujen striimaajien kimpussa

Poliisihallitus on asettanut markkinointikiellon kahdelle suositulle some-vaikuttajalle, jotka ovat mainostaneet rahapelejä sosiaalisessa mediassa. Kielto on seurausta systemaattisesta rahapelimarkkinoinnista, jota vaikuttajat ovat tehneet erityisesti Twitch– ja Kick-suoratoistopalveluissa. Suomessa ainoastaan Veikkaus saa mainostaa rahapelejä. Vaikuttajien toiminta on ollut affiliate-markkinointia, jonka tavoitteena on houkutella suomalaisia kuluttajia rahapelien asiakkaiksi.

Toinen kieltoon joutuneista vaikuttajista on tubettaja nimeltä ”pottukoira” eli Jouko Kärkkäinen, ja toinen on pelistriimaaja nimeltä ”Roosteeni” eli Eetu Gråsten. Kärkkäinen on saanut poliisilta selvityspyynnön jo viime vuoden syyskuussa, mutta ei ole vastannut siihen. Gråsten puolestaan vastasi selvityspyyntöihin, mutta Poliisihallitus piti hänen toimintaansa lainvastaisena rahapelien markkinointina.

Poliisihallituksen mukaan vaikuttajien markkinointitoimilla on pyritty vetämään erityisesti suomalaisten kuluttajien huomiota, ja markkinointikiellot astuvat voimaan huhtikuun aikana. Uhkasakot ovat 30 000 euroa Kärkkäiselle ja 33 000 euroa Gråstenille, ja mikäli he jatkavat rahapelien markkinointia, Poliisihallitus ryhtyy toimenpiteisiin uhkasakkojen tuomitsemiseksi.

Vaikuttajien lainvastainen rahapelimarkkinointi sosiaalisessa mediassa on yleinen ilmiö, ja viranomaisilla on ollut vaikeuksia puuttua siihen. Viime vuonna tubettaja nimeltä Lateksituppi eli Lauri Kangas tuomittiin ehdolliseen vankeuteen rahapelirikoksesta, koska hän oli mainostanut rahapeliyhtiöiden pelejä eri sosiaalisen median alustoilla.

Mitä mieltä olet tästä uutisesta? Kommentoi alle!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *